Dönüşümü Başlatın! SAP S/4HANA Warmup

Dönüşümü Başlatın!
SAP S/4HANA Warmup

Önümüzdeki beş yıl içinde SAP kullanan kurumların S/4HANA geçişlerini tamamlaması öngörülüyor. Çünkü ECC 6 desteği bu süre sonunda sonlandırılıyor. Ancak S/4HANA geçişi yapmanın tek nedeni mevcut versiyonun eskimesi ve artık desteklenmeyecek olması mıdır? Yoksa şirketimizin geride kalmaması gereken bir trend midir? Bu soruların cevabı artık çok basit; çağın inovasyon ihtiyacı artık yeni teknolojiyi anlatmayı çok kolaylaştırdı.
Anlaşılıyor ki bu değişim geliyor. Peki nasıl, biz hangi metot ve nasıl bir zamanlamayla bunu yapmalıyız. Her şirket S/4HANA geçiş stratejisini kendisi biçimlendirmeli. Projeler gerçekleştirildikçe tecrübeler birikir. Artık bu geçiş için ısınma hareketlerine başlamalı ve her şirket kendi geçiş stratejisini belirlemeli.

Dönüşüm
Nasıl Olacak?

Tümünü Gör

Artık ilgili herkesin çok iyi anladığı metotları tekrar hatırlayarak başlayalım:

  • Sistem Dönüştürme (Brownfield)
  • Yeni Kurulum (Greenfield)

Brownfield özetle iş süreçlerinizi yeni platform üzerine taşımak anlamına gelir. Kısaca tamamen teknik açıdan SAP Business Suite ERP sistemini S/4HANA’ya dönüştürmek. Greenfield ise S/4HANA üzerinde yeni sıfırdan kurulum yapmak anlamına gelir. Re-implementation + Re-engineering. En son yeniliklerle süreçleri basitleştirerek yeniden tasarlamak, SAP’nin yeni platformundaki best-practice uygulamaları devreye almak, eski sistemi emekli etmek, yeniden veri açılışı yapmak anlamına gelir.

Bu bilgiler metodumuzu seçmek için bizi yeterince yönlendirebilir. Herkes kendi sisteminin yüküne, yenilenme ihtiyacına, stabilitesine ve maliyetlere bakarak karar verebilir. Ancak bu kısa bilgiler, doğruluğu tartışılır bazı kabuller anlamına gelir:

  • Greenfield seçeneği daha pahalıdır ve daha çok kaynak tüketirBrownfield seçilirse inovatif bir geçiş olmaz, mazide bırakmak istediğimiz her şey bizimle aynı masada oturmaya devam eder
  • Greenfield metodu ile en iyi çözümlere ulaşılabilir
  • Brownfield riskten kaçınmanın yoludur

Bunlar ve benzer düşünceler kısmen doğru olabilir ancak bu durum genel kabullerden çok uygulama sırasındaki detaylara bağlıdır. Bu şekilde düşünülmesinin arkasında geçmiş yıllarda kullandığımız teknolojinin hala bizim kararlarımızı yönlendirmesi var. Oysa artık kullanılan implementasyon araçları açık ara daha iyiler. Özellikle 10 yılı aşkın bir süredir SAP kullanan firmaların çoğu, çok fazla özelleştirilmiş geliştirme kullandıklarını söylüyor. Metot seçimi için çok önemli bir ölçüt olarak değerlendirilmesi gerekir.

Zihnimizi özgürleştirip eski teknolojiye dayalı strateji geliştirmekten sıyrılabilirsek, aslında S/4HANA’nın yeni imkânlarıyla hareket etmenin zorunluluğunu görmek çok daha kolay olacak. İmplementasyon araçlarının bu kadar iyileşmiş olması Greenfield seçeneğine işaret etse de Brownfield geçiş artı süreç optimizasyonu metodu da aynı hedefleri sağlayabilir. Bu yaklaşımla üçüncü bir model olarak Hibrit Metot olarak adlandırılabilir.

S/4HANA ve Digital Core geçişini maliyetli bir IT dönüşümü değil de, işlerin basitleştirildiği, sistem sayılarının azaltıldığı bir değişim, süreçlerin ve şirket organizasyonunun yeni çağın gereklerini yakalayabilecekleri bir yeniden doğum gibi görebilmeliyiz. Bu bakış açısıyla kararlarımız ve strateji geliştirmemiz doğru denkleme oturur.

Hizmetlerimiz

  1. Sisteminizin gelişimini ve işlem verilerinizi tarihsel olarak tutmak istiyor musunuz?
  2. Sisteminiz conversion öncesi gerekli ön şartları sağlıyor mu?
  3. Geçişinizi aşamalı ve fazlar halinde mi yapmak istiyorsunuz?
  4. ERP sisteminizi toptan yeniden yapılandırmak istiyor musunuz?
  5. Mevcut sisteminiz dijital dönüşüm için bir engel mi yoksa işinizin vazgeçilmez bel kemiği mi?
  6. Mevcut çözümleriniz iyileştirilmeli mi?
  7. Sisteminizde kullandığınız çözümler güncel bilgileri/metotları kullanıyor mu?
  • Bu soruların detaylandırılmış cevapları sizi doğru karara yönlendiriyor.
  • Çalışmanın sonunda geçiş projesinin müşteri şartlarına göre özelleştirilmiş planını çıkartıyoruz.
  • Teknik ve uygulama danışmanlarından oluşan ekibimiz, üç hafta süreli bir çalışmayla analiz, hedefler ve sistemsel yaklaşımların anlatıldığı raporu hazırlıyor. Müşteri yetkilileriyle bir araya gelerek, hazırlanan sunum üzerinden, değerlendirme toplantısı planlanıyor ve çalışmamızı tamamlıyoruz.

“Değişimin Gücünden İlham Alıyoruz”

Prodea olarak, iş dünyasının ihtiyaçlarının devamlı olarak değiştiğini biliyor ve değişimin bir fırsat olduğuna inanan firmalara hizmet götürüyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun çözümleri geliştirip kabul görmüş standartlara kalibre ediyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik tüm SAP modüllerindeki uzman danışmanlarımız ile birlikte uçtan uca SAP çözümleri sunmaktayız.